جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

گفتار حکیمانه 8

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

و قال علیه السلام

اعْجَبُوا لِهَذَا الْإِنْسَانِ یَنْظُرُ بِشَحْمٍ، وَیَتَکَلَّمُ بِلَحْمٍ، وَیَسْمَعُ بِعَظْمٍ، وَیَتَنَفَّسُ مِنْ خَرْمٍ.

امام علیه السلام فرمود:

از این انسان تعجب کنید که با یک قطعه پیه مى‏بیند، با قطعه گوشتى سخن مى‏گوید با استخوانى مى‏شنود و از شکافى تنفس مى‏کند!(1)


1) سند گفتار حکیمانه:نویسنده مصادر نهج‏البلاغه از ابن سمعون که واعظ معروفى بود (وفات او سنه 387 بود) و 13 سال قبل از تألیف نهج‏البلاغه چشم از دنیا پوشید، نقل مى‏کند در یکى از سخنان خود مى‏گوید: «سُبْحانَ مَنْ أنْطَقَ بِاللَّحِم وَبَصَّرَ بِالشَّحْمِ وَأبْصَرَ بِالْخَرْمِ؛ منزه است آن خدایى که با یک قطعه گوشت انسان را به نطق درآورد و با یک قطعه پیه بینایى و با قطعه‏اى استخوان شنوایى را» به او بخشید. نویسنده مصادر چنین نتیجه‏گیرى مى‏کند که «ابن سمعون» این سخن را از کلام مولى اقتباس کرده و بنابراین از منبع دیگرى غیر از نهج‏البلاغه گرفته است سپس مى‏افزاید: تنها «ابن سمعون بغدادى» نبود که از خطبه‏هاى امیرمؤمنان علیه السلام اقتباس مى‏کرد پیش از او «حسن بصرى»، «عبد الحمید بن کاتب» و «عبداللَّه مقفع» و غیر آنها، بلکه هر خطیب توانایى از سرچشمه کلام آن حضرت سیراب شدند. (مصادر نهج‏البلاغه، ج 4، ص 11).