جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

گفتار حکیمانه 96

زمان مطالعه: < 1 دقیقه

و قال علیه‏السلام

إِنَّ أَوْلَى النَّاسِ بِالْأَنْبِیَاءِ أَعْلَمُهُمْ بِمَا جَاءُوا بِهِ، ثُمَّ تَلَا: «إِنَّ أَوْلَى النَّاسِ بِإِبْراهِیمَ‏لَلَّذِینَ اتَّبَعُوهُ وَهذَا النَّبِیُّ وَالَّذِینَ آمَنُوا …» الْآیَةَ، ثُمَّ قَالَ: إِنَّ وَلِیَّ مُحَمَّدٍ مَنْ أَطَاعَ‏اللَّهَ وَإِنْ بَعُدَتْ لُحْمَتُهُ، وَإِنَّ عَدُوَّ مُحَمَّدٍ مَنْ عَصَى اللَّهَ وَإِنْ قَرُبَتْ قَرَابَتُهُ.

امام علیه السلام فرمود:

نزدیک‏ترین و شایسته‏ترین مردم به پیامبران، آنهایى هستند که از همه به تعلیماتشان آگاه‏ترند (و در سایه این آگاهى به آن جامه عمل مى‏پوشانند) سپس امام علیه السلام این آیه را تلاوت کرد: «شایسته‏ترین و نزدیک‏ترین مردم به ابراهیم آن‏ها هستند که از او پیروى کردند و نیز این پیامبر و مؤمنان به این پیامبر». به یقین دوست محمد صلى الله علیه و آله کسى است که خدا را اطاعت کند، هرچند پیوند نسبى‏اش دور باشد و دشمن محمد کسى است که خدا را نافرمانى کند هرچند قرابت او نزدیک باشد.(1)


1) سند گفتار حکیمانه:در مصادر نهج‏البلاغه آمده است که از جمله کسانى که این کلام پربار را از على علیه السلام نقل کرده‏اند، زمخشرى در ربیع الابرار و مالکى در تنبیه الخاطر و طبرسى در مجمع البیان. بخش اول آن در غررالحکم آمده است. (مصادر نهج‏البلاغه، ج 4، ص 90).در کتاب تمام نهج‏البلاغه این کلام را ضمن وصایاى على علیه السلام به فرزندانش امام حسن و امام حسین علیهما السلام و سایر اولاد آن حضرت نقل کرده است. «تمام نهج‏البلاغه، ص 993».