و قال علیهالسلام
لَأَنْسُبَنَّ الْإِسْلَامَ نِسْبَةً لَمْ یَنْسُبْهَا أَحَدٌ قَبْلِی. أَلْإِسْلَامُ هُوَ التَّسْلِیمُ، وَالتَّسْلِیمُ هُوَ الْیَقِینُ، وَالْیَقِینُ هُوَ التَّصْدِیقُ، وَالتَّصْدِیقُ هُوَ الْإِقْرَارُ، وَالْإِقْرَارُ هُوَ الْأَدَاءُ، وَالْأَدَاءُ هُوَ الْعَمَلُ.
امام علیه السلام فرمود:
اسلام را چنان تفسیر مىکنم که هیچ کس پیش از من آن را چنین تفسیر نکرده باشد؛ اسلام همان تسلیم است و تسلیم همان یقین و یقین همان تصدیق است و تصدیق همان اقرار و اقرار همان ادا است و ادا همان عمل.(1)
1) سند گفتار حکیمانه:این کلام حکمتآمیز به گفته نویسنده مصادر نهجالبلاغه از سخنان معروفى است که از آن حضرت حتى قبل از مرحوم سیّد رضى در کتابها نقل شده گاه با اسناد و گاهى به صورت روایت مرسله از جمله مرحوم کلینى آن را در جلد دوم اصول کافى با سند ذکر کرده و صدوق در امالى و معانى الاخبار و احمد بن محمد بن خالد برقى در محاسن و على بن ابراهیم در کتاب تفسیر خود آن را آوردهاند و حتى در بعضى از این روایات، اضافاتى نیز دیده مىشود و بعد از مرحوم سیّد رضى نیز گروهى آن را در کتابهاى خود آوردهاند. (مصادر نهجالبلاغه، ج 4، ص 112 و 113).همچنین از جمله کسانى که قبل از مرحوم سیّد رضى مىزیستند ابوالفتح کراجکى در معدن الجواهر و حلوانى عالم مشهور سنى در نزهة الناظر هستند که این روایت را با اختلافى نقل کردهاند و نشان مىدهد آن را از منبع دیگرى اخذ کردهاند.