جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

راه حل‏ها

زمان مطالعه: 2 دقیقه

با توجه به مشکلات و ناهماهنگی‏های یاد شده:

باید به روش‏های نوین تحقیق اندیشید و مدرنترین ابزار

تحقیق را به کار گرفت.

. باید مراکز تحقیقاتی ما به بهترین و پیشرفته‏ترین امکانات مجهز گردند.

. باید بین نسل عصر ما و منابع ارزشمند و بی‏مانند، پل‏های ارتباطی بایسته‏ای ایجاد گردد تا هر کس با ظرفیت‏های گوناگون بتواند از منابع غنی اسلامی بهره‌مند گردد.

. باید برای تمام منابع علمی، فلسفی، تفسیری، حدیثی، تاریخی، ادبی، فهرست نامه‏های متکامل و شایسته‏ای نوشته شود و نهضت معجم نویسی و تدوین فرهنگ نامه‏های ضروری را نباید فراموش کرد.

. باید برای کامپیوتری شدن منابع ارزشمند اسلامی. همه‏ی امکانات را استخدام کرد و نمودار درختی، منابع اسلامی را در أسرع وقت فراهم نمود.

. باید زمینه‏های لازم مطالعه و بهره برداری همه‏ی اقشار و طبقات جامعه را تحقق بخشید تا هر محقق و مراجعه کننده‏ای به نیازمندیهای دلخواه خود دسترسی پیدا کند و سیراب برگردد.

. باید همراه با رشد أدوات و ابزار تحقیق، مراکزی برای تربیت و تعلیم محققان گوناگون علوم اسلامی، بسیج شوند تا در دیار ما نیز هزاران محقق و پژوهنده در پی انتخاب موضوع، و مفاهیم قابل ارزیابی در تلاش مداوم به سر برند. و باید و بایدهای دیگر… .

با توجه به بایدها و راه حل‏های مطرح شده تنها در رابطه با شناخت مفاهیم نهج‏البلاغه از سال‏های دور قبل از انقلاب اسلامی به فکر تدوین المعجم المفهرس نهج‏البلاغه افتادیم تا تشنگان علوم

علوی موضوعات دلخواه خود را به راحتی بیابند و کلیدهای گنج معارف نهج‏البلاغه را همواره در دست داشته باشند.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (رضوان الله تعالی علیه) نهج‏البلاغه در محافل و مجالس و مراکز دانشگاهی و دروس حوزه‏های علمیه راه یافت و تدریس کلاسیک مفاهیم آن ضرورت پیدا کرد، آرام آرام با نیازها و واقعیت‏های نوینی آشنا شدیم و مشکلات فراوانی را یافتیم که بدون کنار زدن آنها، راه یابی به علوم علوی دشوار می‏نمود، از این رو به تلاش‏های تحقیقاتی زیر همت گماشتیم: